Metro
Metro Sport 29 jan 2015 / 06:40 uur

Serena Williams bereikt finale na winst op Keys

Serena Williams heeft de finale van de Australian Open bereikt. De Amerikaanse nummer een van de wereld versloeg donderdag in de halve finales haar veel jongere landgenote Madison Keys: 7-6(5) 6-2. Williams had er negen matchpoints voor nodig.

De negentienjarige Keys had een ronde eerder nog Venus Williams uitgeschakeld, de zus van Serena. De finale in Melbourne wordt een strijd tussen de nummers een en twee van de plaatsingslijst. Serena Williams treft namelijk Maria Sjarapova. Die versloeg donderdag Ekaterina Makarova: 6-3 6-2.

Lastige wedstrijd

”Het was een lastige wedstrijd”, zei Williams na afloop. ”Maar ik ben heel blij dat ik de finale heb gehaald. Ik kijk uit naar de ontmoeting met Maria.” Ook Sjarapova is verguld met haar plek in de finale. ”Dit is zo speciaal”, zei de Russin. ”Als je aan een toernooi begint, doe je het wedstrijd voor wedstrijd. Het is een rare weg geweest, maar ik ben er en ik ben heel blij dat ik in de finale sta.”

De onderlinge balans tussen de twee speelsters is veruit in het voordeel van Williams. Van de achttien onderlinge ontmoetingen won Sjarapova er slechts twee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Serena Williams bereikt finale na winst op Keys
Sluiten