Johan van Boven
Johan van Boven Sport 13 jan 2015

Ronaldo: Fans Real moeten lief zijn voor Bale

Nadat hij maandagavond als Wereldvoetballer van het Jaar de Gouden Bal in ontvangst had genomen, nam Cristiano Ronaldo het op voor zijn teamgenoot Gareth Bale. Hij vindt dat de supporters van Real Madrid de aanvaller uit Wales niet langer moeten uitjoelen.

Afgelopen weekend was Ronaldo zelf nog woest op Bale, die in het duel met Espanyol de bal niet af gaf aan de vrijstaande Portugees en vervolgens zelf de kans verprutste. In Spaanse media verschenen berichten dat de beste speler ter wereld zijn ploegmaat had bestookt met scheldwoorden. De fans in het stadion pikten de zelfzuchtigheid van Bale niet en joelden en floten hem tijdens de rest van de wedstrijd fanatiek uit.

‘Ach, wat in die wedstrijd is gebeurd behoort nu tot het verleden’, zei Ronaldo na afloop van het FIFA-gala. ‘Ik maak ook wel eens fouten, dat hoort nu eenmaal bij voetbal. Gareth is een heel belangrijke speler voor ons, dus de mensen moeten aardig voor hem zijn.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ronaldo: Fans Real moeten lief zijn voor Bale
Sluiten