Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 6 jan 2015

Prins Ali van Jordanië wil FIFA-baas worden

Prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië heeft dinsdag laten weten dat hij zich verkiesbaar stelt voor het voorzitterschap van de FIFA. Hij neemt het in mei op tegen de huidige voorzitter Sepp Blatter en adviseur Jerome Champagne.

Prins Ali is vice-president van de wereldvoetbalbond en hoofd van het Jordaans en West-Aziatische Voetbal Federaties. De Jordaniër zegt dat het tijd is "de aandacht te verleggen van de administratieve controverse terug naar de sport”. "Dit was geen makkelijke beslissing”, schrijft de prins in een verklaring. "Het kwam na een zorgvuldige overweging en veel discussies met gerespecteerde FIFA-collega’s in de afgelopen maanden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Prins Ali van Jordanië wil FIFA-baas worden
Sluiten