Johan van Boven
Johan van Boven Sport 12 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Poll: Wie wint de Gouden Bal?

Zorgt Manuel Neuer vanavond voor een enorme verrassing door Cristiano Ronaldo en Lionel Messi af te troeven bij de verkiezing Wereldvoetballer van het Jaar? De keeper van Bayern München en het Duitse nationale elftal is samen met de topaanvallers genomineerd voor de Gouden Bal, die op een gala van wereldvoetbalbond FIFA in Zürich wordt uitgereikt.

De prestigieuze prijs, die sinds 1991 door de FIFA wordt overhandigd, ging vorig jaar naar Ronaldo. De Portugees won ook in 2008. Van 2009 tot en met 2012 ging de eer vier keer op rij naar Messi. In 1992 ging Marco van Basten met de prijs aan de haal.

Tijdens het gala worden ook de beste trainer en voetbalster gelauwerd. Daarnaast is er een prijs voor de maker van het mooiste doelpunt van het jaar. Robin van Persie is voor die zogenoemde Puskás Award in de running. Zijn kopbal op het WK tegen Spanje is één van de mooiste drie treffers van 2014.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Poll: Wie wint de Gouden Bal?
Sluiten