Johan van Boven
Johan van Boven Sport 15 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Oranjecamping nooit meer in zee met Belgische fans

In de aanloop naar het WK in Brazilië kondigde de organisatie van de Oranjecamping nog trots aan dat ze ook het kamp voor de Belgische fans op poten mochten zetten. ‘Devillage’ werd echter zo’n fiasco, dat er tijdens de komende toernooien geen vervolg aan wordt gegeven.

Dat heeft oprichter Jokko de Wit desgevraagd aan Metro laten weten naar aanleiding van berichtgeving over 150 Belgische fans die al hun reisgeld terugeisen, omdat de omstandigheden op hun camping in de buurt van Rio de Janeiro zo slecht waren. In sommige gevallen gaat het om zo’n 5.000 euro.

Vergunning

‘Stemmingmakerij’, noemt De Wit de actie die is ingegeven door de Vlaamse consumentenorganisatie Test-Aankoop, die beweert dat er geen geldige vergunning voor de camping was.

‘Wij hebben er in Brazilië alles aan gedaan om de gasten zo goed mogelijk te ontvangen’, aldus De Wit. ‘Die camping staat daar al 40 jaar en is onderdeel van een Braziliaans campingnetwerk dat gewoon over de juiste papieren beschikt.’

‘We hadden bij aankomst echter te maken met Murphy’s Law. Tijdens de eerste twee dagen hadden we maar liefst 36 uur regen. Daardoor deed wifi het niet en kwam het bier twee dagen te laat aan, omdat de leverancier door de modder moest ploegen.’

Compensatie

De organisatie bood de fans na hun klachtenregen een compensatie aan, maar daarmee nemen de supporters van de Rode Duivels geen genoegen. De kans dat ze al hun reisgeld terugkrijgen acht De Wit echter onmogelijk. ‘De Belgische voetbalbond heeft het compensatiebedrag zelfs nog verhoogd, maar daar zal het bij blijven. Daarmee houden we ons aan de gemaakte afspraken.’

Het is uitgesloten dat de organisatie van de Oranjecamping in de toekomst opnieuw een onderkomen voor Belgische fans regelt tijdens een EK of WK. De Wit: ‘Wij willen dit boek sluiten en zullen hier dan ook geen vervolg aan geven.’

Op de Oranjecamping in Sao Paulo verliep alles wel op rolletjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oranjecamping nooit meer in zee met Belgische fans
Sluiten