Alex Ringeling
Alex Ringeling Sport 10 jan 2015

Ook Verweij pakt goud op 500 meter in EK allround

Bij de dames pakte Ireen Wüst zaterdag op het EK allround eerder al het goud, bij de heren heeft Koen Verweij de eerste plaats veroverd met een tijd van 36,20. Verweij is blij met de overwinning, maar net als Wüst zegt ook hij dat zijn uitvoering beter had gekund.

Verweij stelde niet tevreden te zijn over zijn opening. "Ik kon mijn kracht niet goed kwijt, waardoor ik moeilijk in mijn slag kwam. Maar verder was het een mooie rit. Ik kan echter nog veel sneller."

Lees ook: Wüst wint goud op 500 meter in EK allround

Voorsprong

Verweij bouwde voor de 5000 meter, later op zaterdag, een voorsprong op van ruim acht seconden op titelfavoriet Sven Kramer (37,03). "Maar hij hoeft zich wat mij betreft niet veel zorgen te maken hoor. Dat gat is voor hem wel overbrugbaar. Kijk maar naar onze tijden eind december bij de NK allround."

Moeite

Kramer reed destijds in Thialf bijna elf seconden sneller dan Verweij, die op de lange afstand nog steeds moeite heeft om zijn niveau van vorig seizoen te halen. "Ik ga er hard in, meer kan ik niet doen. In Wouter Olde Heuvel heb ik in elk geval een prima tegenstander," aldus de schaatser.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook Verweij pakt goud op 500 meter in EK allround
Sluiten