Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 20 jan 2015 / 12:10 uur

Noorse Liverpool-fan noemt dochter Ynwa

Een man uit Noorwegen heeft zijn dochter vijf jaar geleden Ynwa genoemd. De man is zo’n groot fan van Liverpool dat hij besloot zijn dochter te vernoemen naar het alom bekende ‘You’ll Never Walk Alone’, het nummer dat voor elke thuiswedstrijd van The Reds wordt gezongen. Dat meldt het Noorse Dagbladet.

Ynwa of Gerrard

De moeder van het 5-jarige meisje, Eirin Isabell Iversen, liet tegenover de krant weten dat het uiteindeijk haar idee was het meisje Ynwa te noemen. “Ik ben dan wel niet zo geïnteresseerd in voetbal, maar het was toch echt mijn suggestie haar Ynwa te noemen. Hij kwam met ‘Gerrard’ op de proppen, nog voor we wisten of het een jongen of meisje zou worden.”

Daar ‘Gerrard’ niet echt een passende naam zou zijn voor een meisje, werd er uiteindelijk gekozen voor Ynwa. Hoe meer ze er met de aanstaande grootouders over spraken, hoe meer de naam begon te wennen. “Ze heet Karoline Ynwa. We kunnen haar niet dwingen fan te worden van Liverpool, maar ze is heel trots op haar naam.”

Uitspraak

Hoe de naam precies moet worden uitgesproken, is niet duidelijk.

Liverpool is in Scandinavië een populaire club. De officiële Noorse supportersvereniging heeft 40.000 leden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noorse Liverpool-fan noemt dochter Ynwa
Sluiten