Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse ‘Godfather van de gokmaffia’ uitgeleverd

De van matchfixing verdachte Paul R. uit Noordwijk is vandaag overgeleverd aan de Duitse justitie. Dat gebeurde bij de grensovergang Gennep-Goch.

Godfather

‘Rode Paul’ wordt door de Duitse politie aangewezen als de godfather van de internationale gokmaffia. Een kort geding voor de Haagse rechtbank die moest voorkomen dat de Nederlander werd uitgezet, mocht niet baten.

Halsoverkop

Volgens zijn advocaten, Jan Kabalt en Sanne Schuurman, heeft de Duitse justitie niet duidelijk gemaakt waarom hun cliënt ineens halsoverkop moet worden overgedragen. Zij vrezen dat Paul R. voor lange tijd verdwijnt in een Duitse cel, aangezien onduidelijk is wanneer de Duitse zaak tegen hem start en welke eis R. kan verwachten.

Matchfixer

De Noordwijker wordt gezien als de grootste matchfixer van het westelijk halfrond. Met name de Duitse justitie ziet in hem de spil van een internationaal goksyndicaat dat scheidsrechters en spelers omkocht om uitslagen te manipuleren en astronomische bedragen op te strijken.

Dossier

’Der Paul aus Holland’ is de grote vis in het slepende Duitse onderzoek naar omkoping in de voetbalwereld. In het 16.000 pagina’s tellende Duitse dossier worden weddenschappen genoemd op wedstrijden uit 2008 en 2009 waarvan de Duitsers denken dat die gekocht zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse ‘Godfather van de gokmaffia’ uitgeleverd
Sluiten