Redactie Metro
Redactie Metro Sport 7 jan 2015

Motorcoureur omgekomen in Dakar Rally

Tijdens de derde etappe van de Dakar Rally is dinsdag een deelnemer om het leven gekomen. De Poolse motorrijder Michal Hernik stierf op 39-jarige leeftijd. Dat heeft het Belgische persbureau Belga dinsdagavond gemeld.

Geen helm

Hernik werd geboren in Krakow en debuteerde dit jaar in de zwaarste rally van de wereld. Volgens de Franse televisie zou hij op veertien kilometer van de finish in Chilecito in Argentinië dood zijn aangetroffen, op 300 meter van de doorgaande weg. Zijn helm zat niet meer op zijn hoofd.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van de organisatie van de Dakar Rally zijn er vooralsnog geen duidelijke aanwijzingen voor een ongeluk.

De overleden KTM-rijder startte dinsdag als nummer 84 van het klassement aan de voor hem fatale derde etappe. Hij reed met startnummer 82 voor het team Farma Prom en zou eind deze maand 40 jaar worden.

Dodelijke rally

De Dakar Rally wordt sinds 2009 in Zuid-Amerika verreden en heeft sindsdien al vijf mensen het leven gekost. In totaal overleden 24 deelnemers sinds de eerste editie van de rally in 1979. De uithoudingsproef voor mens en machine eiste ook al vele slachtoffers bij volgers, toeschouwers en organisatoren. Dat brengt het dodental op 66.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Motorcoureur omgekomen in Dakar Rally
Sluiten