D. van Aken
D. van Aken Sport 1 jan 2015 / 21:28 uur

Michael van Gerwen naar halve finales WK darts

Michael van Gerwen heeft de halve finales van het WK darts in Alexandra Palace, London bereikt. De titelverdediger versloeg de Schot Robert Thornton met 5-2.

Van Gerwen begon voortvarend en pakte een voorsprong van 3-0 in sets. Daarna kwam Thornton terug in de wedstrijd. Hij won twee sets op rij. Van Gerwen herstelde zich en maakte het met 5-2 af. Hij pakte de beslissende set met een finish van 170. Dat voelde voor hem als een bevrijding.

,,Die finish kwam op een goed moment”, zei Van Gerwen na afloop bij RTL7. ,,Ik baalde er toch van dat hij zo goed terug kwam. Hij is ook een hele goede speler en geeft nooit op. Ik wist dat ik aan de bak moest en dat heb ik gelukkig ook gedaan. Er lag toch ook de nodige druk op mij omdat ik vorig jaar heb gewonnen. Ik ben blij dat ik weer in de halve finales sta.”

Zijn goede optreden gaf hem vertrouwen voor de rest van het WK. ,,Mijn vorige wedstrijden waren niet altijd geweldig. Ik wil zo graag laten zien wat ik kan. Dit geeft dan wel een heel goed gevoel.”

Hij speelt in de halve finales tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Schotten Peter Wright en Gary Anderson. Van Gerwen won vorig jaar van Wright in de finale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Michael van Gerwen naar halve finales WK darts
Sluiten