Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 17 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Maximale buit tegen Vitesse voor zeer matig PSV

Door twee cruciale momenten groeide Adam Maher uit tot man van de wedstrijd bij Vitesse-PSV. De koploper won met minimale middelen en kwam met de schrik vrij. Het werd 1-0 in Arnhem.

Meteen raak

De eerste kans in de elfde minuut voor de gasten was meteen raak. Vitesse-doelman Eloy Room redde nog op een poging van Luuk de Jong, maar Jan-Arie van der Heijden schoof vervolgens de bal in de voeten van Adam Maher. De middenvelder mikte in eerste instantie nog op de paal, maar zag zijn rebound over Room stuiteren. De thuisploeg had op dat moment al drie mogelijkheden om zeep geholpen en ging daar in het restant van de wedstrijd doodleuk mee door.

Onzichtbaar

Het spel van Maher was tekenend voor het optreden van PSV in Arnhem: met minimale middelen het maximale uit de wedstrijd halen. Maher vestigde vlak voor rust opnieuw de aandacht op zich door een bal van de doellijn te halen, maar was voor de rest onzichtbaar.

Opnieuw complimenten

Waar concurrent Ajax tegen FC Groningen nog bij vlagen goed speelde, kwam de ploeg van Phillip Cocu geen enkel moment aan voetballen toe. Vitesse maakte het spel, had het meeste balbezit en creëerde de meeste kansen, maar verloor opnieuw. Peter Bosz kreeg zo na afloop voor de zoveelste keer dit seizoen de complimenten in plaats van de punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Maximale buit tegen Vitesse voor zeer matig PSV
Sluiten