Metro
Metro Sport 10 jan 2015 / 22:55 uur

Max Verstappen slaagt voor theorie-examen

Het is niet echt nieuws wanneer een 17-jarige zijn theorie-examen haalt. Behalve als je Max Verstappen heet. Het racetalent komt komend seizoen uit in de Formule 1 maar mag nog niet legaal de openbare weg op. Gelukkig heeft hij wel vrijdag de eerste stap gezet.
De Nederlander, die in België woont, haalde met 47 goede antwoorden uit 50 vragen zijn theorie-examen. Daarmee zat hij ver boven het in België vereiste minimum van 41. “Het viel me mee om het theorie-examen te halen”, vertelde de coureur op zijn site. “Gisteren heb ik er zeven uur voor geleerd en vandaag ben ik ervoor geslaagd. Ik leer vlot, dus ik vond het niet moeilijk.”

Verstappen moet nog wel wachten tot zijn verjaardag op 30 september om zijn praktijkexamen te mogen afleggen. "In België moet je minimaal achttien jaar zijn om voor je praktijkexamen op te mogen gaan. Wel mag ik nu onder begeleiding autorijden, maar alleen in België."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen slaagt voor theorie-examen
Sluiten