Jeroen Welling
Jeroen Welling Sport 11 jan 2015 / 18:15 uur

Koeman verslaat Van Gaal

Ronald Koeman heeft met Southampton sportieve wraak genomen op het Manchester United van Louis van Gaal. Op Old Trafford zegevierde Southampton zondag met 0-1, door een doelpunt van invaller Dusan Tadic. De oud-speler van FC Twente sloeg toe, nadat Graziano Pellè op de paal had geschoten.

Lees ook: Ronald Koeman begint 2015 met overwinning op Arsenal

United, waar Daley Blind zijn rentree maakte en Robin van Persie als gewoonlijk in de basis stond, ging in de slotfase met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. Blind was gevaarlijk met enkele scherpe voorzetten, maar die werden door zijn medespelers niet op waarde geschat. Eljero Elia maakte bij Southampton zijn debuut. De vleugelspeler werd na een uur gewisseld voor Tadic.

Lees ook: Van Gaal wint van Koeman door uitblinkende Van Persie

Door de zege passeert Southampton, dat eerder dit seizoen thuis van Manchester United had verloren, United op de ranglijst en is nu derde. In december van het vorige jaar trok Van Gaal nog aan het langste eind in het duel der Nederlandse trainers. Manchester United won toen met 1-2 dankzij twee doelpunten van Robin van Persie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Koeman verslaat Van Gaal
Sluiten