Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 27 jan 2015

KNVB-Beker: Zwolle en Twente naar halve finale

PEC Zwolle en FC Twente hebben zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB-Beker. Twente won in eigen huis eenvoudig van AZ. PEC had beduidend meer moeite met Cambuur Leeuwarden.

Woensdagavond staan de andere twee kwartfinales op het programma: Roda JC speelt thuis tegen Excelsior, Vitesse gaat op bezoek bij FC Groningen.

Cambuur 2-3 PEC Zwolle (na verlenging)

In Leeuwarden begon Cambuur uitstekend aan het duel, net als afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen PSV. Maar ook dit keer kwam de ploeg op achterstand. Thomas Lam zette de bezoekers halverwege de eerste helft op 0-1.

In de tweede helft wisten de Zwollenaren die voorsprong zelfs verder uit te bouwen. Ryan Thomas verdubbelde vier minuten na rust de score. Cambuur gaf zich echter niet gewonnen en in een tijdsbestek van zes minuten (’54 en ’60) sloeg de thuisploeg genadeloos terug via treffers van Furdjel Narsingh.

De 2-2 stand bleef tot het eind op het scorebord. Daardoor was er een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen. De enige treffer in die verlenging werd gemaakt door PEC en kwam op naam van Jody Lukoki. Daardoor plaatste de bekerwinnaar van vorig jaar zich voor de halve eindstrijd.

FC Twente 3-0 AZ

In de Grolsche Veste boekte FC Twente een relatief eenvoudige zege op AZ: 3-0. De Tukkers, op de ranglijst een puntje achter op AZ, kwamen in de 24ste minuut op voorsprong via een goal van Luc Castaignos. Nog voor rust zat de thuisploeg op rozen: Hakim Ziyech tekende voor 2-0.

In de tweede helft ging AZ op jacht naar de aansluitingstreffer. Toen Ziyech er in de 62ste minuut met zijn tweede van de avond 3-0 van maakte was het defintief gebeurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
KNVB-Beker: Zwolle en Twente naar halve finale
Sluiten