Redactie Metro
Redactie Metro Sport 6 jan 2015

Kasper Dolberg: voordeel dat ik pas in de zomer kom

Kasper Dolberg is de zoveelste Deen die gaat spelen voor Ajax. De 17-jarige jeugdinternational is afkomstig van Silkeborg IF en tekende een contract dat ingaat op 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2018. „Ajax heeft een grote historie, ook met veel Deense spelers”, aldus de spits die de 25e Deen wordt in Amsterdamse dienst.

Slagen

„Bijna iedere Deen slaagt hier en heeft vervolgens een mooie loopbaan. Ik hoop op hetzelfde traject. Bij Ajax kan ik mezelf alleen maar verbeteren. Ik heb een paar maanden geleden al enkele keren meegetraind met de A1. Toen kreeg ik al een goede indruk van de club, de spelers en de mensen rond de club. Voor mij is dit de perfecte start van 2015. Alles bij Ajax lijkt over nagedacht en dat geeft mij een goed gevoel. Ik heb met Markus Bay, die ik ken van de Deense nationale jeugdteams, gepraat en hij had alleen maar positieve dingen te melden.”

Zomer

„Het plan is om in de zomer aan te sluiten bij de A1”, vervolgt de Deen. „Vanaf daar kijk ik wel hoe het loopt. Ik verwacht in ieder geval dat ik veel ga leren.”

Dolberg is blij dat hij de knoop heeft doorgehakt. „Dit is een belangrijke keuze in mijn leven. Ik verlaat straks Denemarken en dat is een gigantische stap. Ik moest dus lang nadenken over mijn vervolgstap. Nu ik de keuze heb gemaakt, kan ik eraan wennen. Het is dan ook een voordeel dat ik pas in de zomer naar Amsterdam kom.

(Jakob Melgaard)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kasper Dolberg: voordeel dat ik pas in de zomer kom
Sluiten