Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 26 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Juan Mata roemt Louis van Gaal

Erg lekker loopt het nog niet bij Manchester United. De resultaten van de ploeg zijn wisselvallig en er is veel kritiek op de speelwijze waarmee Louis van Gaal The Mancunians het veld opstuurt. Juan Mata is echter te spreken over de Nederlander.

De Spanjaard heeft zijn eerste jaar als speler van Manchester United achter de rug en geniet van zijn samenwerking met Van Gaal. Mata kwam een jaar geleden over van Chelsea en is sindsdien een vaste waarde in de ploeg van United.

Zeer aanvallend

„Ik denk dat we allemaal leren van de manager", zegt Mata. „Van Gaal is een geweldig mens en een geweldige coach. De manier waarop hij wil spelen is de juiste, namelijk zeer aanvallend. Ik hou erg van de manier waarop Van Gaal naar voetbal kijkt en we doen allemaal ons best voor hem."

Onder Van Gaal is United bezig aan een moeizaam seizoen. De gevallen Engelse topclub heeft in de competitie een grote achterstand op Manchester City en Chelsea en blameerde zich vorige week in de FA Cup door met 0-0 gelijk te spelen bij Cambridge United.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Juan Mata roemt Louis van Gaal
Sluiten