Johan van Boven
Johan van Boven Sport 14 jan 2015

Jochie fan van NFL-team dankzij handgeschreven brief

Voor kinderen is het soms moeilijk om te bepalen voor welk sportteam ze zijn. Er is niet altijd een papa die het supportersschap er met de paplepel ingiet en ‘support your local’ gaat er ook niet automatisch in bij de kleintjes. De 12-jarige Cade Pope vond een creatieve manier om er achter te komen van welk American Football-team hij een liefhebber is.

Het jochie uit Oklahoma schreef 32 NFL-clubs aan en wachtte geduldig op antwoord. Slechts één ploeg reageerde: de Carolina Panthers. In een handgeschreven brief liet eigenaar Jerry Richardson weten: ‘We zouden erg vereerd zijn als Carolina Panthers jouw team wordt.’ Er zat ook nog een Panthers-helm als welkomstcadeautje bij.

Wellicht had Cade meer respons op zijn brieven verwacht, maar die ene brief maakte het hem wel gemakkelijk. ‘De Panthers is het enige team dat heeft gereageerd, dus vanaf nu ben ik hun fan.’

https://www.youtube.com/watch?v=B3-nAEclBQs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jochie fan van NFL-team dankzij handgeschreven brief
Sluiten