D. van Aken
D. van Aken Sport 19 jan 2015 / 07:42 uur

Igor Sijsling snel uitgeschakeld op Australian Open

Het is de Nederlander Igor Sijsling niet gelukt om de tweede ronde van de Australian Open te halen.

Sijsling, nummer 84 op de wereldranglijst, verloor in de eerste ronde van het grandslamtoernooi met 2-6 6-4 7-6 (2) 6-7 (6) 6-4 van Ricardas Berankis uit Litouwen. Berankis staat op plek 85 op de wereldranglijst.

De 27-jarige Amsterdammer wist na de verloren derde set terug te vechten in de partij, maar delfde in de vijfde set het onderspit.

Weer in de eerste ronde

Het is voor Sijsling het derde jaar op rij dat hij werd uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. Hij besefte zich na afloop dat hij tegen Berankis kansen had laten liggen. ,,Ik baal als een stekker. Ik heb eigenlijk goed gespeeld en genoeg kansen gecreëerd. Maar als je die niet pakt, dan verlies je", zei Sijsling na afloop tegen De Telegraaf.

Hij gaf in de tweede en derde set een break uit handen. ,,In die periode benutte ik mijn kansjes niet en speelde ik – procentueel gezien – net iets minder. Een paar punten bepalen dan dat de wedstrijd de verkeerde kant opgaat. Dit doet pijn".

De Amsterdammer vond dat hij een goed niveau had gehaald. Vorig jaar was hij niet opwassen tegen de hitte in Melbourne, maar de temperatuur was nu een stuk aangenamer. ,,Ik heb eigenlijk goed gespeeld en genoeg kansen gecreëerd. Maar als je die niet pakt, dan verlies je. In fysiek opzicht hield ik het goed vol. Dat is wel eens anders geweest en dus ben ik daar blij mee. Maar ik moet dit soort wedstrijden wel naar me toe gaan trekken. Echt dit is heel vervelend.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Igor Sijsling snel uitgeschakeld op Australian Open
Sluiten