Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 12 jan 2015 / 15:10 uur

Heerenveen trof arbiter met omstreden reputatie

Heerenveen stapte vrijdag in het oefenduel met Standard Luik van het veld nadat Raul Nicolas Espejo de vierde strafschop om onduidelijke redenen had laten overnemen. Drie penalty’s die hij gaf, waren omstreden. Net zoals de gele kaarten die hij gaf.

Verklaring

De KNVB heeft de Friezen gevraagd een officiële verklaring op te stellen. „Aan de hand van de bevindingen gaan we bekijken of er verder actie ondernomen zal worden”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Omstreden reputatie

De Spaanse arbiter Espejo heeft een omstreden reputatie. De 26-jarige Espejo deelde de afgelopen drie jaar in 40 competitieduels liefst 241 keer geel (en 21 keer rood) uit. Een gemiddelde van zes gele kaarten per wedstrijd.

Merkwaardige cijfers

Het zijn merkwaardige cijfers. Espejo blijft ook in zijn vierde seizoen zijn kaartengemiddelde netjes getrouw. In zes competitieduels trok de arbiter, actief in de Segunda B, het derde Spaanse niveau, liefst 38 keer geel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Heerenveen trof arbiter met omstreden reputatie
Sluiten