Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Harter Hund Huub Stevens maakt naam waar

Huub Stevens staat in Duitsland bekend als een ‘Harter Hund’. De Nederlander moet VfB Stuttgart behoeden voor degradatie en wil in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft daarom geen tijd verspelen.

Vroege ochtendtraining

Om 6.30 uur in de ochtend moeten zijn jongens zich verzamelen op de club, waarna er om 7.00 uur een looptraining volgt. Die looptraining duurt drie kwartier, daarna volgt pas het ontbijt. Om 10.30 uur wordt er vervolgens opnieuw getraind. Na het middageten volgt er opnieuw een training of hebben zijn spelers vrij.

10-urige werkdag

Bij Hamburger SV, dat ook met degradatiezorgen kampt, heeft trainer Joe Zinnbauer een 10-urige werkdag ingevoerd. ,,De spelers hebben lang genoeg pauze gehad", zegt hij tegen Bild. ,,We hebben nog veel te doen, we moeten ons op alle punten verbeteren."

Van der Vaart

Rafael van der Vaart en consorten moeten zich om 7.30 uur verzamelen. De dag begint met een looptraining. Na het ontbijt wordt er om 10.15 uur getraind, daarna wordt er opnieuw gegeten en volgt er om 15.00 uur weer een training. Na de laatste training volgt een massage, waarna de dag rond half zes afgelopen is.

Robben

Overigens heeft het trainigscomplex van HSV ernstige waterschade, waardoor de HSV-spelers hun dag doorbrengen in een tent van 1700m² dat in het stadion is opgezet. De spelers van Hoffenheim en Freiburg starten om 8.30, de rest van de clubs om 9.00 uur of 9.30 uur. De spelers van Bayern München kunnen het langst uitslapen. Arjen Robben en zijn teamgenoten hoeven zich van Pep Guardiola pas om 10.00 uur te melden.

‘Vroegte-record’

Overigens staat het ‘vroegte-record’ op naam van Rudi Gutendorf. Hij liet eind jaren 60 de spelers van Schalke 04 om 5 uur ‘s ochtends trainen: hetzelfde tijdstip waarop de mijnwerkers uit de streek hun werkdag begonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Harter Hund Huub Stevens maakt naam waar
Sluiten