Metro en ANP
Metro en ANP Sport 12 jan 2015 / 19:25 uur

Gouden Bal opnieuw voor Ronaldo

Cristiano Ronaldo is maandag voor de derde keer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. De Portugese vedette van Real Madrid kreeg net als vorig jaar in Zürich de Gouden Bal.

Ronaldo (29) werd verkozen boven de Argentijnse aanvaller Lionel Messi, viervoudig winnaar van de Gouden Bal, en de Duitse doelman Manuel Neuer. Alle bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen mochten net als een selecte groep journalisten hun stem uitbrengen in de FIFA-verkiezing. In 2008 won de Portugese aanvaller de prijs voor het eerst.

Recordaantal doelpunten

Ronaldo leidde Real Madrid vorig seizoen met een recordaantal van zeventien doelpunten naar winst van de Champions League. Het WK in Brazilië liep echter uit op een grote teleurstelling. Met Ronaldo als aanvoerder strandde Portugal in de groep. In de Spaanse competitie ging hij daarna echter ‘gewoon’ door met scoren. In zestien wedstrijden heeft Ronaldo dit seizoen al 26 keer gescoord. Hij won met Real Madrid bovendien de Europese Supercup en het WK voor clubs.

Lees ook: Van Gaal ziet liever Duitser Gouden Bal winnen dan Messi of Ronaldo

Neuer veroverde weliswaar met Duitsland de wereldtitel, maar dat was niet genoeg om als eerste doelman sinds Lev Yashin in 1963 de Gouden Bal te krijgen. Messi greep met Barcelona naast alle prijzen en verloor met Argentinië de WK-finale tegen de ‘Mannschaft’. De topschutter aller tijden van de Champions League en Spaanse competitie werd toen wel uitgeroepen tot beste speler van het WK. Messi won de Gouden Bal van 2009 tot en met 2012 vier keer op rij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gouden Bal opnieuw voor Ronaldo
Sluiten