Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 27 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Geen zorgen bij FOX om uitgekleed bekertoernooi

Acht clubs strijden deze week om een plek in de halve finale van het bekertoernooi. Onder hen geen Ajax, Feyenoord of PSV. Feyenoord werd al in de tweede ronde door Go Ahead Eagles uitgeschakeld, terwijl Roda JC en Vitesse in de achtste finales te sterk waren voor respectievelijk PSV en Ajax. Voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 is er zodoende geen club van de traditionele top drie meer actief in de kwartfinale van de KNVB-beker

Niet gevloekt

„Nee, ik heb niet hartgrondig gevloekt toen met PSV de laatste club van de traditionele top drie werd uitgeschakeld”, lacht Maarten van Rooijen. Hij is de woordvoerder van FOX Sports, de zender die de bekerwedstrijden uitzendt. „Natuurlijk zullen we er iets van merken in de kijkcijfers dat Ajax, Feyenoord en PSV niet bij de laatste acht zitten. Die zullen lager zijn dan normaal, maar we moeten het ook niet overdrijven. Verrassingen horen bij het bekertoernooi, wat dat betreft zitten we goed.”

Vertekend beeld

Van Rooijen zegt geen schatting te kunnen geven hoeveel kijkers minder zullen afstemmen op zijn zender. „Ieder jaar komen er meer abonnees bij. Het vergelijken van seizoenen zou daarom een vertekend beeld opleveren. En daar komt bij dat het merendeel van onze abonnees weliswaar een clubvoorkeur heeft, maar ook van voetbal houdt en dus naar andere wedstrijden kijkt. FC Twente-AZ bijvoorbeeld is natuurlijk een heel mooi affiche.”

FC Twente-AZ, SC Cambuur-PEC Zwolle, FC Groningen-Vitesse en Roda JC-Exceslior zijn de kwartfinales. Voor die clubs is de beker sowieso een hoofdprijs. Daarnaast geeft de bekerwinst meteen recht op een plek in de groepsfase van de Europa League. Er is dus veel om voor te strijden, weet Van Rooijen. „Ik verwacht dan ook mooie en spannende duels.”

Wie wint de KNVB-beker? Doe mee aan onze poll.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen zorgen bij FOX om uitgekleed bekertoernooi
Sluiten