Johan van Boven
Johan van Boven Sport 18 jan 2015 / 16:59 uur

Feyenoorders niet onder de indruk van Ajax en PSV

Vanzelfsprekend liepen de spelers van Feyenoord zondag met blije gezichten door de catacomben van de Kuip. De 3-1 overwinning op FC Twente betekende tenslotte een uitstekend begin van de tweede competitiehelft. Toch baalden de pupillen van Fred Rutten ook een beetje.

Dat had alles te maken met de concurrenten die op vrijdag en zaterdag al in actie waren gekomen. Zowel PSV (tegen Vitesse) als Ajax (FC Groningen) had grote moeite met de tegenstander, maar aan het eind van het liedje werden er wel gewoon drie punten bijgeschreven. Daardoor heeft Feyenoord nog altijd een achterstand van acht punten op de aartsrivaal uit de hoofdstad en twaalf op de Brabantse koploper.

Ondersteboven

„Ajax werd in de tweede helft ondersteboven gespeeld door Groningen. Als Antonia een van zijn grote kansen afmaakt, heeft Ajax niets te vertellen”, zegt Karim El Ahmadi. „Dat geeft ons houvast voor zondag, we moeten naar de ArenA in de wetenschap dat Ajax heel kwetsbaar is.”

Ook Jens Toornstra zag dat de twee ploegen die boven zijn eigen team staan niet al te best voor de dag kwamen. „Het was niet heel overtuigend, maar ze winnen wel. Dat is balen.” Komend weekend hebben hij en zijn ploeggenoten het in eigen hand om de concurrentie punten af te snoepen.

Toornstra: „Het wordt sowieso tijd dat Feyenoord daar weer een keer wint. En als we dit seizoen nog iets moois willen bereiken, moeten we punten gaan pakken. In de winterstop zeiden we tegen elkaar dat de eerste twee duels van het jaar heel belangrijk zijn. We zijn op de helft en hebben drie punten, dat moeten er zes worden. Vier zijn er eigenlijk te weinig.”

Doorslaggevend

Zondagmiddag speelde Toornstra een doorslaggevende rol in de overwinning op FC Twente. Uit zijn hoekschop zorgde Lex Immers voor de openingstreffer, na de 1-1 van Orlando Engelaar zorgde hij zelf voor de 2-1 en bij de derde Rotterdamse treffer van Jean-Paul Boëtius zette Toornstra de vloeiende aanval op.

Toch stapte hij niet helemaal tevreden het veld af. Zo had hij na iets meer dan een half uur spelen graag de door Pol van Boekel toegekende strafschop genomen. Colin Kazim-Richards ging echter achter de bal staan en miste. „Ik liep ook naar de bal, maar Colin was behoorlijk zeker van zijn zaak. Wellicht gaan we het deze week op de trainingen over strafschoppen hebben en mag ik ‘m volgende keer nemen. Bij FC Utrecht nam ik ze ook. Toen nam ik er vier en schoot ik er twee raak. Er is niet echt een lijstje met strafschoppennemers en volgens mij moet het op een natuurlijke manier gaan. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je in de wedstrijd zit.”

De van FC Utrecht overgenomen middenvelder annex aanvaller is binnen een half jaar uitgegroeid tot een van de dragende spelers van Feyenoord en is al mateloos populair bij Het Legioen. Wat dat betreft is de Klassieker van komende zondag een mooie gelegenheid om daar nog een schepje bovenop te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoorders niet onder de indruk van Ajax en PSV
Sluiten