Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Sport 15 jan 2015 / 15:53 uur

Excelsior wint titel ‘profclub van het jaar 2014′

SBV Excelsior mag zich, samen met PSC, SC Enschede en BSV Boeimeer, profclub van het jaar noemen. Die titel kregen de clubs van de Meer dan Voetbal Awards.
Door middel van een videopitch konden voetbalclubs de jury uitleggen waarom zij de titel moesten winnen. De vakjury was hoog onder de indruk van alle uitzendingen, maar koos uiteindelijk voor de vier bovengenoemde clubs.

Jury
De jury bestond dit jaar uit Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer). Zij kozen onder andere voor Excelsior omdat het een echte open club is waarbij iedereen betrokken is bij maatschappelijke initiatieven.

Vorige winnaars
Eerdere winnaars van de Meer dan Voetbal Award zijn onder andere NAC Breda, PEC Zwolle en Feyenoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Excelsior wint titel ‘profclub van het jaar 2014′
Sluiten