Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Emotionele Gerrard zet zinnen op FA Cup

Steven Gerrard is bezig aan zijn laatste seizoen bij Liverpool en heeft zijn zinnen gezet op de FA Cup. Afgelopen maandag scoorde de aanvoerder allebei de goals tegen Wimbledon: 1-2. Door de zege bij de League Two-club plaatste Liverpool zich voor de vierde ronde van het fameuze bekertoernooi, waarin het thuis gaat spelen tegen Bolton Wanderers.

Droom

,,Ik geniet altijd van de FA Cup”, aldus Gerrard na afloop. ,,Ik hield van kleins af aan al van deze competitie en dit is bovendien mijn laatste deelname. Ik wil daarom het maximale eruit halen and go all the way. Als ik nu geen speler van dit team zou zijn geweest, zou ik aanwezig zijn geweest als supporter. Ik weet wat de FA Cup voor de supporters betekent. Het winnen van de beker zou een droom zijn en hopelijk komt die droom uit.”

Emotioneel

Opmerkelijk feit is dat de finale van de FA Cup op de verjaardag van Gerrard wordt gehouden. Na zeventien seizoenen komt er een eind aan een tijdperk voor de middenvelder en de fans van Liverpool. Iets wat beide partijen zwaar valt, dat blijkt ook wel uit een fragment uit zijn afscheidsinterview op LiverpoolTV. Gerrard zegt daarin dat hij niet had verwacht dat zijn afscheid ‘zo’n groot ding’ zou zijn. Hij bekent dat hij het niet aan kan om naar de emotionele afscheidsberichten van de fans te luisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=AteQoN3YBkI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emotionele Gerrard zet zinnen op FA Cup
Sluiten