Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 15 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ellen Hoog is de beste hockeyster ter wereld

De internationale hockeybond FIH heeft Ellen Hoog uitgeroepen tot beste speelster van het afgelopen jaar. De 28-jarige speelster van Amsterdam versloeg in die verkiezing landgenote Maartje Paumen en de Argentijnse Luciana Aymar. Afgelopen zomer werd Hoog ook al uitgeroepen tot beste speelster van het WK in Den Haag.

Bekendmaking

De bekendmaking van de winnares liet even op zich wachten. De planning was namelijk dat de winnares uiterlijk op 23 december bekend zou worden gemaakt. „Ongelooflijk hè?”, zei Hoog in een eerder interview met Metro op 31 december. „Het zou wat professioneler kunnen, maar ik vind de nominatie een hele eer en het zou een mooie bekroning op een mooi jaar zijn als ik het zou worden.”

Lees ook: Ellen Hoog haalde in 2014 haar hoogste niveau

Link

Via internet kon er gestemd worden, maar de FIH meldde later dat de link waarop gestemd kon worden niet goed werkte en dat er een nieuwe link zou komen. Dit liet echter op zich wachten, waardoor de bekendmaking vertraagd werd. Naast Hoog, die nu met de Nederlandse hockeyvrouwen in Valencia een trainingstage afwerkt, vielen nog twee Nederlanders in de prijzen. Jaap Stockman en Joyce Sombroek werden keeper en keepster van het jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ellen Hoog is de beste hockeyster ter wereld
Sluiten