Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

El Ahmadi gaat met Feyenoord vol voor tweede plek

Feyenoord wilde dit jaar meedoen om de titel. Na de eerste seizoenshelft kunnen die plannen in de prullenbak. Wat nu?

Dubai

Feyenoord vertrekt vandaag op trainingskamp naar Dubai om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Met twaalf punten achterstand op koploper PSV nemen de Rotterdammers het woord kampioenschap niet meer in de mond. En plek twee wordt ook een hele onderneming, aangezien aartsrivaal Ajax acht punten meer heeft.

Ontevreden

„We staan derde, dus we kunnen niet echt tevreden zijn”, aldus Karim El Ahmadi na de oefenwedstrijd tegen FC Emmen (2-1 door goals van Jean-Paul Boëtius en Colin Kazim-Richards). „Het is jammer dat deze ploeg niet in een vroeg stadium bij elkaar kon zijn. Daar blijf ik bij. We mogen dat niet als excuus gebruiken; maar als we met zijn allen een hele goede voorbereiding hadden kunnen draaien – zoals de andere twee topploegen – dan hadden we meegedaan om de titel. We hebben in het begin van de competitie te veel punten laten liggen, omdat we de spelers niet hadden en niet fit genoeg waren.”

Kampioenschap

„Aan het kampioenschap moeten we dan ook niet meer denken”, gaat El Ahmadi verder. „De eerste plek hebben we niet meer in eigen hand. We moeten vol voor de tweede plaats gaan. Die hebben we weliswaar ook niet meer in eigen hand, maar dat verschil is te overbruggen. We moeten nog tegen alle topploegen. Ajax komt meteen na de winterstop, dat is een mooie gelegenheid om het gat kleiner te maken.”

Europa League

En in de beker is de ploeg van coach Fred Rutten ook al uitgeschakeld. Alles dan maar gooien op de Europa League? Met AS Roma als tegenstander is dat allesbehalve een makkie. Maar de wedstrijden tegen de Italianen op 19 (uit) en 26 februari zijn misschien wel het belangrijkste om nog wat van het seizoen te maken.

Uitdaging

„Het is voor Feyenoord lang geleden dat ze ver zijn gekomen in Europa”, aldus El Ahmadi. „AS Roma is een Europese topploeg, we kunnen onze borst natmaken. Het is een uitdaging dat we daar tegen mogen spelen. Ik vind het wel mooi dat we een tegenstander van grote naam treffen, want tegen een ‘kleintje’ kun je er ook zomaar uitvliegen. Wie zegt dat je ooit nog tegen dat soort gasten zult spelen? Maar het is niet zo dat het nu de belangrijkste wedstrijden van het seizoen zijn.”

Topwedstrijden

De tweede seizoenshelft begint voor Feyenoord meteen met twee topwedstrijden. Op 18 februari wacht FC Twente in eigen huis, een week later wordt er in de Amsterdam ArenA tegen Ajax gespeeld. „Dat is een mooi richtpunt”, vindt El Ahmadi. „Dan weten we meteen waar we aan toe zijn.”

Fysiek

El Ahmadi denkt dat Rutten in Dubai vooral de nadruk op het fysieke aspect legt. „We hebben de mogelijkheid om in Dubai lang en gericht te kunnen trainen en om andere dingen uit te proberen. Het weer is goed, de velden fantastisch en tot dusverre zijn er geen oefenduels gepland.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
El Ahmadi gaat met Feyenoord vol voor tweede plek
Sluiten