Metro en ANP
Metro en ANP Sport 14 jan 2015 / 20:30 uur

Doellijntechnologie in Serie A vanaf volgend seizoen

De Italiaanse Serie A krijgt vanaf komend seizoen de beschikking over doellijntechnologie. ”Het is onvermijdelijk”, liet voorzitter Carlo Taveccio van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) woensdag weten na een vergadering met een speciale werkgroep. Deze commissie houdt zich bezig met de invoering van elektronische hulpmiddelen in het Italiaanse voetbal.

De FIGC had de werkgroep in december in het leven geroepen. Vertegenwoordigers van de profcompetities, scheidsrechters en technologische experts moesten de kosten en de haalbaarheid van onder meer doellijntechnologie onderzoeken.

Dubieuze treffer

De discussie over doellijntechnologie laaide in Italië eerder deze maand weer even hevig op nadat AS Roma door een dubieuze treffer won van Udinese. Het was nauwelijks te zien of de bal de doellijn volledig had gepasseerd.

De vijfde en zesde officials die bij de achterlijn staan en in de Serie A standaard tot het arbitrageteam behoren zouden ook na de introductie van de nieuwe technologie in functie blijven.

Reageer op artikel:
Doellijntechnologie in Serie A vanaf volgend seizoen
Sluiten