Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 15 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

De miskopen bij Ajax van Overmars

Tobias Sana is terug gekeerd naar Zweden. De aanvaller begon flitsend bij Ajax, maar zakte daarna ver terug. Criticasters spreken van de grootste miskoop van manager voetbalzaken Marc Overmars. De oud-speler staat erom bekend dat hij graag de hand op de knip houdt, niet voor niets wordt Overmars ook wel ‘Marc Netto’ genoemd. De bankrekening van Ajax is flink gegroeid, maar aan het aankoopbeleid van Overmars valt wel het een en ander aan te merken. We zetten zes miskopen op een rij.

1. Sana

Malmö FF neemt de eerste aankoop van Overmars, die bij het tekenen van zijn contract al een ‘gokje’ werd genoemd, omdat hij Ajax slechts 320.000 euro kostte, over van de Amsterdammers. Ondanks een flitsende start wist Sana het in de ArenA nooit waar te maken, waarna Ajax hem transfervrij liet gaan.

2. Ilan Boccara

De 21-jarige middenvelder hoopt een contract te verdienen bij Maccabi Petach Tikwa. Boccara kwam in 2012 over van Paris Saint Germain, maar wist nooit definitief door te breken in het eerste van Ajax. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor het Franse Evian. Dit seizoen maakt hij zijn minuten bij Jong Ajax.

3. Danny Hoesen

Opnieuw een gokje van Overmars die de Nederlandse spits twee jaar geleden oppikte bij Fulham. Hoesen scoorde in de Champions League tegen Barcelona, maar had geen toekomstperspectief bij Ajax. Speelt nu voor FC Groningen, waar trainer Erwin van de Looi meer van hem verwacht.

4. Mike van der Hoorn

Voor een hoop geld gekocht van FC Utrecht, maar de verdediger kende een uitermate ongelukkige start in Amsrterdam met eigen doelpunten en domme overtredeingen. Redde Ajax in het laatste duel voor de winterstop door tegen Excelsior te scoren. Nu Joël Veltman geblesseerd is, krijgt hij de komende weken mogelijk zijn kans.

5. Lerin Duarte

Net zoals Van der Hoorn werd Duarte in 2013 gekocht door Ajax. De door Sparta opgeleide middenvelder brak door bij Heracles Almelo, maar Ajax is een stapje te hoog. Zou per direct mogen vertrekken, nu pas komende zomer. NAC Breda en FC Groningen toonden al interesse.

6. Niki Zimling

Ajax trok in augustus middenvelder Niki Zimling aan. De Deen moest de rol van landgenoot Christian Poulsen overnemen, maar heeft nog geen geweldige indruk achtergelaten. Op het veld is de oud-speler van onder meer NEC geen meerwaarde en ook zijn rol in de kleedkamer is te verwarlozen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De miskopen bij Ajax van Overmars
Sluiten