Metro
Metro Sport 10 jan 2015 / 19:10 uur

Belgische topvoetballer omgekomen bij ongeval

De Belgische voetballer Junior Malanda van VfL Wolfsburg is zaterdag bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Dat meldt het Duitse blad Bild op de website.

De 20-jarige Malanda was op weg naar het vliegveld, om samen met zijn ploeggenoten op trainingskamp naar Zuid-Afrika te gaan. De ploeggenoot van Bas Dost zat op de achterbank in een auto die bij slecht weer tegen een boom knalde, op de A2 bij Porta Westfalica. De Volkswagen Touareg waarin Malanda zat, zou te hard hebben gereden en van de weg zijn geslipt.

Bundesliga

De Belgische jeugdinternational speelde dit seizoen tien wedstrijden in de Bundesliga voor Wolfsburg, dat op de tweede plaats staat achter Bayern München. De Duitse club nam Malanda in 2013 over van Zulte Waregem, de Belgische ploeg waarbij hij zijn doorbraak beleefde. De fysiek sterke middenvelder speelde in de jeugd bij Anderlecht en de Franse club Lille. In 2012 debuteerde hij in het betaalde voetbal bij Zulte Waregem, waarmee hij een jaar later net naast de landstitel greep. Het leverde Malanda een transfer op naar de Bundesliga.

‘Groot talent’

Wolfsburg heeft de berichten in Duitse media nog niet bevestigd. De website van de Duitse club ging al snel uit de lucht nadat het nieuws naar buiten was gekomen. Ploeggenoot Kevin De Bruyne reageerde wel via de sociale media. "Zo vreemd om je vanochtend nog te spreken en nu dit nieuws te horen. Ik heb een geweldige vriend veel te vroeg verloren", aldus de Belg. De Belgische voetbalbond KBVB meldde: "de voetbalwereld verliest vandaag een groot talent".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Belgische topvoetballer omgekomen bij ongeval
Sluiten