Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Sport 28 jan 2015 / 22:15 uur

Barcelona wint hectische return van Atletico

In een hectische return tegen Atlético Madrid heeft Barcelona zich woensdagavond verzekerd van een plaats in de halve finales van het Spaanse bekertoernooi. De ploeg van coach Luis Enrique zegevierde in het vijandige stadion met 3-2. Bij de rust was de eindstand al bereikt. Het grimmige duel eindigde met elf gele en twee rode kaarten. De thuiswedstrijd had Barça met 1-0 gewonnen van de Madrilenen.
In de eerste helft gebeurde werkelijk van alles. Fernando Torres, de verloren zoon van Atlético, opende het festijn met een schitterende treffer in de eerste minuut. Uit een prachtige aanval, met Lionel Messi en Luis Suárez in een hoofdrol, maakte Neymar gelijk (1-1). Uit een strafschop zorgde Raul Garcia voor 2-1 waarna Miranda in eigen doel scoorde (2-2).

Schoen naar grensrechter

De derde treffer van Barcelona in de 41e minuut was omstreden. Na een duidelijke handsbal in het eigen strafschopgebied kwam opnieuw Neymar uit een fraaie counter tot scoren: 2-3. Na het rustsignaal kreeg Gabi bij de thuisploeg nog de rode kaart.

Met tien man kon Atlético na de pauze geen groot offensief meer ontwikkelen. In de 84e minuut kreeg ook Mario Suarez nog rood bij de thuisclub, waarbij Arda Turan er nog genadig afkwam met geel toen hij boos een schoen naar de grensrechter gooide. Hieronder de video van dat incident

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Barcelona wint hectische return van Atletico
Sluiten