Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Barcelona ontslaat Zubizerreta

Andoni Zubizarreta is door FC Barcelona aangewezen als schuldige voor de tegenvallende resultaten. De Catalaanse club heeft het contract met de technisch directeur per direct beëindigd. Zubizarreta was sinds 2010 belast met het aankoopbeleid. Het contract van de oud-doelman van Barça liep nog door tot de zomer van 2016.

Verklaring

Daar komt bij dat Barcelona in de huidige transferperiode en in de zomer van 2015 geen spelers mag kopen. Dit vanwege het op te jonge leeftijd kopen van jeugdspelers. Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu komt woensdag met een verklaring.

Onder vuur

Trainer Luis Enrique ligt ook onder vuur. Barcelona wist afgelopen weekend niet te profiteren van de misstap van Real Madrid en ging onderuit bij Real Sociedad. Opvallend was dat Enrique Ivan Rakitic, Daniel Alves, Gerard Piqué, Lionel Messi en Neymar allemaal op de bank liet. In de 17 competitiewedstrijden die Barcelona tot nu toe heeft gespeeld, startte Enrique nog nooit met dezelfde opstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Barcelona ontslaat Zubizerreta
Sluiten