Metro en ANP
Metro en ANP Sport 27 jan 2015

Afgehaakte Raiola vindt Van Praag betere kandidaat

Mino Raiola gaat zich niet meer kandidaat stellen om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA. De zaakwaarnemer van voetballers als Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli liet vorige week weten dat hij de hoogste post binnen de FIFA ambieerde.

Nu Michael van Praag zijn kandidatuur heeft bekendgemaakt acht Raiola dat niet meer nodig. „Het ging me niet om mijzelf, maar om een goede kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap. Die goede kandidaat is er nu”, zei Raiola dinsdag bij de NOS.

Kotsmisselijk

„Ik word kotsmisselijk als ik eraan denk dat Blatter wordt gekozen”, zei hij vorige week in de Volkskrant. „De FIFA wordt geleid door amateurs die aan één man verantwoording schuldig zijn: Blatter. En die man hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Dat kan nergens ter wereld.”

Raiola ziet in Van Praag een goede kandidaat om het imago van de wereldvoetbalbond te verbeteren. „Met Van Praag heb je iemand met een beter netwerk, meer geduld en meer handigheid. Daar maak ik graag plaats voor.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Afgehaakte Raiola vindt Van Praag betere kandidaat
Sluiten