Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Opvallend 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Vliegtuig moet na twee uur omkeren door zware diarree passagier

Een vlucht van Delta Airlines moest afgelopen week pardoes omkeren. Om een wel héél opvallende reden: een passagier had last van spartelende darmen. „De diarree zit overal”, meldde de piloot van dienst tijdens de vlucht.

Het ging om een vlucht van Amerikaanse stad Atlanta naar Barcelona in Spanje.

Vliegtuig moet omkeren door zware diarree van passagier

Op X is een audio-opname tussen de piloot en de luchtverkeersleiding tijdens de vlucht te horen. De passagier had volgens de piloot zo’n ravage aangericht, dat hij het een ‘biologisch gevaar’ noemde. „We hebben een passagier die diarree door heel het vliegtuig heeft gehad, dus ze willen dat we terugkomen naar Atlanta.”

Volgens iemand op X was de stank niet te harden en werd er een vanillegeurend desinfectiemiddel gebruikt, wat het alleen maar erger maakte. „Het druppelde door het gangpad.”

Vlucht vertrok uiteindelijk alsnog naar Barcelona

De situatie was al snel niet meer houdbaar. Na twee uur keerde het vliegtuig weer om en landde het op het vliegveld in Atlanta. Na flink wat boenen en poetsen vertrok het vliegtuig uiteindelijk acht uur later dan gepland weer naar Barcelona. Of de pechvogel die verantwoordelijk was voor het onfortuinlijke voorval weer aan boord was, is niet bekend.

Delta bevestigt aan Insider dat het vliegtuig inderdaad moest worden schoongemaakt. De boosdoener was volgens de vliegtuigmaatschappij een medisch probleem. Verdere details gaf de woordvoerder niet. De maatschappij heeft aan de passagiers hun excuses aangeboden voor het ongemak en de vertraging.

Krijg je de kriebels van dit verhaal? Metro schreef onlangs over het eten en drinken aan boord dat je volgens vliegtuigpersoneel moet vermijden. Mogelijk kun je hiermee de kans op zo’n drama als dit verkleinen. Zo zou je bijvoorbeeld beter geen kraanwater kunnen drinken, omdat de leidingen en reservoirs van de machines volgens een stewardess amper worden schoongemaakt.

Leontine Ruiters gelooft in onschuld Marco Borsato: ‘Staan allemaal achter hem’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties