Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 15 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

FBI doet opmerkelijke vondst bij huiszoeking: veertig mensenschedels en andere botten

Bij een huiszoeking in een appartement in het plaatsje Mount Washington in de Amerikaanse staat Kentucky heeft de FBI een opmerkelijke vondst gedaan. Er werden maar liefst veertig mensenschedels en andere menselijke resten aangetroffen, meldt CNN.

Toen de FBI-agenten eerder deze week aanklopten met een huiszoekingsbevel en aan de bewoner van het appartement, James Nott, vroegen of er nog iemand aanwezig was, antwoordde hij: „Alleen mijn dode vrienden.”

Menselijke resten kopen en verkopen

De schedels lagen verspreid door het appartement. Een schedel had een hoofddoek om. Een andere schedel lag op het matras waar Nott sliep, aldus de strafrechtelijke aanklacht van de FBI. De agenten vonden ook andere menselijke resten zoals ruggenwervels, botten van dijbenen en heupbeenderen. De vondst verbindt Nott aan een groep mensen die naar verluidt illegaal menselijke overblijfselen kopen en verkopen. In deze groep zat een manager van het mortuarium van de Harvard Medical School die ervan beschuldigd wordt lichaamsdelen te hebben gestolen.

Nott gebruikte een Facebookaccount met de gebruikersnaam ‘Wiliam Burke’. Daarop bood hij menselijke resten te koop aan, schrijft de Amerikaanse nieuwssite. William Burke was de naam van een seriemoordenaar die in het begin van de negentiende eeuw actief was in Edinburgh. Hij verkocht samen met een partner de lichamen van hun slachtoffers aan de anatomie-afdeling van de Universiteit van Edinburgh.

Federale aanklacht

Nott wordt niet beschuldigd van misdrijven die verband houden met de lichaamsdelen. Hij ziet echter wel een federale aanklacht tegemoet voor het in bezit hebben van vuurwapens. Volgens CNN vond de FBI tijdens de huiszoeking een aantal wapens, waaronder een AK-47. Nott mag die niet in bezit hebben omdat hij een veroordeelde misdadiger is, schrijft CNN verder.

Nott pleitte in 2011 schuldig aan het bezit van een ‘ongeregistreerd vernietigingswapen’, nadat bij hem lont, ontbrandingsmechanismen, ontstekers en ander materiaal waren gevonden waarmee hij „een vernietigingswapen” kon bouwen, luidde de aanklacht destijds.

Britse politie klopt zichzelf in tweet op de borst na vondst overleden vrouw (21), moeder is woest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.