Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 3 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Man overleden door beknelling rolluik in Belgisch metrostation: ‘Al vierde keer in aantal maanden’

Heftig: in een Brussels metrostation is een man overleden nadat hij klem was komen te zitten in een rolluik. Nog opvallender is dat het al de vierde keer in drie maanden is dat iemand bekneld raakt tussen de rolluiken van de metro in de Belgische hoofdstad.

De beheerder zegt dat de man probeerde om het metrostation Rogier probeerde binnen te dringen vlak voordat de mechanische rolluiken opengingen. Toen die omhoog gingen, kwam hij vast te zitten met zijn borstkas.

Man ter plaatste overleden

Toen de brandweerlieden de 33-jarige man bevrijdden, hebben ze nog geprobeerd hem te reanimeren, maar de man is ter plaatse overleden. Met het bovenste gedeelte van de romp zat de man gekneld, schrijft Het Laatste Nieuws. Naar de precieze omstandigheden wordt onderzoek gedaan. Het is volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw opvallend dat het al het vierde voorval in twee maanden tijd is. „Voordien hebben we zelden of nooit zo’n interventie gehad”, zegt hij.

Afgelopen woensdag moesten de hulpdiensten nog uitrukken voor een man die gekneld zat met een been in een rolluik van het metrostation Hallepoort. Een week eerder deed zich een gelijkaardig incident voor in het metrostation op het Sint-Gillisvoorplein. En twee maanden daarvoor, op 19 maart, was ook al een man vast komen te zitten in een afsluiting van het metrostation Naamsepoort.

Metrostation binnendringen

„Het gaat telkens om mensen die het metrostation proberen binnen te dringen, maar waarom ze dat doen net voor de rolluiken opengaan, is ons onduidelijk”, aldus een woordvoerder van MIVB, het Brusselse vervoersbedrijf. In de eerdere gevallen overleed niemand.

Lugubere rechtszaak: begrafenisondernemer bewaarde lichamen maandenlang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.