Erik Jonk
Erik Jonk Opvallend 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ook prins Constantijn is voor Ajax: ‘Daar kan hij ook niets aan doen’

Prins Constantijn is net als koning Willem-Alexander fan van Ajax. Dat heeft hij vandaag op tv toegegeven in Goedemorgen Nederland.

Zijn broer sprak zich hier recent al over uit in de podcast Door de ogen van de Koning. Tegenover Edwin Evers gaf Willem-Alexander onder meer ook aan dat hij orgaandonor is. Maar ook dat hij om een bepaalde reden zijn koninklijke bloed niet mag afstaan.

Constantijn: ‘Go Ahead Eagles, altijd lastig’

Terug naar prins Constantijn. Hij schoof in Goedemorgen Nederland eerlijk gezegd aan om te vertellen over Techleap.nl. Dat is een Rijksprogramma om start-ups die aan innovatieve technologie doen op weg te helpen. Constantijn heeft zich al langere tijd aan Techleap.nl verbonden. Er is wat gedoe over het budget dat mogelijk wordt gehalveerd. De prins noemt dat „verkeerd geframed”. Best interessant natuurlijk, maar als hij dan toch in de televisie-studio is, dan kun je net zo goed wat meer vragen stellen. Dat gebeurde dan ook.

Koning Willem-Alexander is dus voor Ajax? En Constantijn? Ook de club uit Amsterdam dus. Zondag staat voor Feyenoord het kampioensduel op het programma, tegen Go Ahead Eagles. De prins desgevraagd sportief: „Uit ervaring weet ik dat het altijd lastig is om tegen de Eagles te winnen.” Daarmee doelt prins Constantijn op het feit dat ‘zijn club’ de laatste drie wedstrijden niet wist te winnen van de Deventenaren. Zelf kan hij als Ajax-fan achterover leunen, grapt hij. „Ajax heeft niets meer te verliezen, dus we zitten in een royale positie.”

Constantijn gaf in Goedemorgen Nederland ook aan dat hij het Songfestival „geweldig televisie-vermaak” vindt.

https://twitter.com/WNLVandaag/status/1656918118025895937

Koning voor Ajax, koningin voor Feyenoord

Koning Willem-Alexander vertelde eerder in gesprek met muzikant (en voormalig radio-dj) Edwin Evers dat zijn voorkeur voor Ajax als kind is ontstaan. Dit gebeurde nadat hij Johan Cruijff ontmoette bij een voetbalwedstrijd in voormalige Ajax-stadion De Meer. Daar beloofde de voetballer in de pauze naar hem te zwaaien als hij een doelpunt scoorde. Evers vroeg zich toen af of de ontboezeming van de koning wel zo handig was, maar de koning zei daarover: „Ik durf het gewoon aan en dat is dankzij Cruijff.”

Koningin Máxima zou juist groot fan zijn van Feyenoord en kan zondag een kampioensfeestje vieren. Op Koningsdag in Rotterdam droeg zij de vorige maand een sjaaltje van de Rotterdamse club, die haar toegereikt was door mensen langs de kant.

Reacties op Constantijn

Datzelfde Rotterdam trilt niet op z’n grondvesten nu wederom iemand van koninklijke huize de aartsvijand supportert. Waarom zouden Feyenoord-fans ook, met de kampioensschaal voor het grijpen. „Daar kan hij ook niks aan doen”, twittert iemand droog. „Moet Feyenoord nu bang worden?”, vraagt Jos zich met een lachende emoji af. „Er gaat wel meer mis binnen deze familie”, constateert Peter.

„Gelukkig maar…”, zegt iemand anders. „’Geen woorden maar daden’ past ook niet bij het koningshuis!”

Solliciteren ouderwets? ‘De werkzoekende moet bewijzen geschikt te zijn’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.