Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Ophef over ‘snuivende’ Goldband-zanger: ‘Lekker voorbeeld voor de jeugd’

Goldband-zanger Milo Driessen (29) gaat momenteel viral op Twitter. In een video is te zien hoe Driessen een wit poeder opsnuift, terwijl hij op het podium staat. Veel twitteraars zijn niet te spreken over deze actie, vooral vanwege het slechte voorbeeld.

‘Waarom is coke zo duur’, vraagt de populaire Haagse popgroep Goldband zich af in hun nummer Witte Was (2019)Nu is dat onderwerp voer voor discussie op Twitter. Maar dan gaat het niet over de prijs van coke, maar over de vraag waarom Milo Driessen al knielend op het podium wit poeder op zijn hand strooit, dit opsnuift en vervolgens achteloos doorgaat met zingen.

Ophef rondom Goldband-zanger die wit poeder snuift

„Alsof het de normaalste zaak van de wereld is”, reageert een Goldband-liefhebber. „Dat is het niet.” En dat is niet de enige reactie op social media. Veel mensen reageren gepikeerd. „Roem en coke stijgt te snel naar je hoofd”, „Lekker voorbeeld voor de jeugd” en „Wordt Goldband nu ook gecanceld?”.

 

Hoewel sommige fans de ophef ook ‘hypocriet’ noemen. „Over alcohol hoor je niemand.”

En, zoals altijd met ophef, vragen sommige mensen zich af waar ‘iedereen’ zich druk over maakt…

Paniekaanvalletjes door coke

Of het ‘lijntje’ dat op de zijkant van Driessens hand ligt, daadwerkelijk cocaïne is, is (nog) niet bekend. Het management van de band wilde vooralsnog niet reageren.

In een interview met het blad &C vertelde de zanger eind vorig jaar nog wel openhartig over zijn cokegebruik. Zo vertelde Driessen dat hij minder goed tegen drank en drugs kan dan Boaz en Karel, de andere twee zangers van Goldband. „Ik laat me soms toch meeslepen in hun tempo”, zei hij in december. „Dan voel ik me de volgende dag kut. Komen de paniekaanvalletjes, de angsten en denk ik: alles moet anders. Meestal hou ik dat vol tot vrijdag, en dan begint de riedel opnieuw.”

Goldband is bekend van hits als Noodgeval, Witte Was en De Langste Nacht. Het laatste optreden dat de Haagse formatie hield was op Oudejaarsavond in TivoliVredenburg in Utrecht.

Goldband helpt bij ‘noodgeval’ 4-jarig meisje en haalt haar het podium op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ophef over ‘snuivende’ Goldband-zanger: ‘Lekker voorbeeld voor de jeugd’
Sluiten