Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe eigenaren Chateau Meiland hadden geen idee hoe populair programma was

De nieuwe eigenaren van Chateau Meiland hadden geen idee hoe populair het programma was. Monique en Jan van Loon uit Brabant, die zich sinds kort ontfermen over het kasteel, blijken niet bepaald trouwe kijkers te zijn.

De Meilandjes namen begin dit jaar afscheid van hun Franse droom en besloten hun Chateau Marillaux, beter bekend als Chateau Meiland, te verkopen. Deze week was in het SBS 6-programma te zien hoe de familie voor de laatste keer afscheid nam van het kasteel.

Wie de nieuwe eigenaren waren, was niet meteen bekend. Het blijken Monique en Jan van Loon uit het Brabantse Vessem. Zij maakten er deze zomer een bed & breakfast van, maar hadden geen idee hoe populair het programma is waarin hun nieuwe aanwinst lange tijd een centrale rol speelde. In een interview met het AD bekent het Brabantse echtpaar dat ze niet bepaald trouwe kijkers zijn.

Veel nieuwsgierige Nederlanders en Belgen

De bedoeling was om deze zomer te ‘oefenen’ met familie en vrienden, maar het echtpaar had zich niet gerealiseerd dat het kasteel zo bekend zou zijn. „Er kwamen ook heel veel nieuwsgierige Nederlanders en Belgen langs die het kasteel wilden zien en soms ook bleven overnachten.”

Hoewel de Van Loons niet hadden gerekend op de bekendheid, vindt Jan het ook leuk. „Ik hou ervan om met mensen om te gaan. Maar voor mijn vrouw hoeft het niet per se, al die belangstelling.” In totaal hadden ze deze zomer 38 gasten.

Nieuwe eigenaren zoeken mensen die Chateau Meiland willen runnen

Het echtpaar is niet van plan om permanent in het kasteel in het Franse Aixe-sur-Vienne te gaan wonen. Liever reizen ze op en neer. Ze zoeken daarom meerdere echtparen die voor voor een maand of paar maanden Chateau Meiland willen runnen.

Ook is het stel uit Brabant voorlopig nog druk met opknappen. „De familie Meiland heeft het van binnen mooi opgeknapt, maar buiten moet er nog wel het een en ander gebeuren.”

De Meilandjes zetten het kasteel begin dit jaar te koop voor 1.250.000 euro. Hoeveel de Van Loons uiteindelijk voor het kasteel met 24 kamers en 6,5 hectare grond betaald hebben, willen ze niet vertellen.

Parijs geschokt door vondst overleden Lola (12) in koffer: ‘Afschuwelijk verhaal’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe eigenaren Chateau Meiland hadden geen idee hoe populair programma was
Sluiten