Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Journalist wordt (wéér) aangezien voor FvD-Kamerlid en reageert met humor

Het is toch wat: worden aangezien voor Kamerlid van Forum voor Democratie (FvD) als journalist zijnde. Journalisten en FvD’ers zijn namelijk niet altijd de allerbeste vrienden. Maar voetbaljournalist Freek Jansen van Voetbal International weet er alles van. Bij hem is er wel vaker sprake van een persoonsverwisseling.

En dat is niet zozeer omdat hij zoveel op een FvD’er lijkt. Het komt omdat de voetbaljournalist dezelfde naam draagt als het veelbesproken FvD-Kamerlid Freek Jansen. Inmiddels weet hij gevat te reageren op de verwisseling van zijn persoon.

Twitteraar heeft de verkeerde Freek Jansen

Op Twitter gaat een foto rond van Thierry Baudet en zijn vrouw tijdens Prinsjesdag. „De koning en koningin van Nederland”, schrijft iemand erbij. Als reactie daarop schrijft een FvD-sympathisant en Twitteraar dat ze „heilig respect heeft voor degenen die al zo lang hun nek uitsteken voor het Nederlandse volk.”

Er volgt een opsomming en tag van FvD-Kamerleden, waaronder Gideon van Meijeren, Pepijn van Houwelingen, maar ook Freek Jansen. Alleen had deze twitteraar even niet door dat ze de verkeerde Freek Jansen te pakken had.

Gevatte reactie op persoonsverwisseling van voetbaljournalist

„Dankjewel voor je bericht, Mieke”, reageert de voetbaljournalist. „Iets te veel eer, maar goed, het was ook wel een pittige periode, waarin we het EK en WK misten en ook geen coëfficiëntenpunten binnenharkten. Gelukkig tellen we nu als voetballandje internationaal weer mee”, schrijft hij gevat terug in een tweet die inmiddels viraal gaat.

Onder het hilarische antwoord van de voetbaljournalist volgen de grappige reacties van voetbalfans. „FvD = Freek verslaat doelpunten”, zegt iemand. Een ander vindt het wel weer eens tijd om de meme die eerder werd gemaakt van de persoonsverwisseling te delen. „Hij kan weer!”

‘Ik ben dus niet die ene Freek Jansen’

Het is lang niet de eerste keer dat Freek Jansen wordt verward met Freek Jansen. Het overkomt hem zo vaak, dat hij (en dan doelen we op de voetbaljournalist) op zijn Twitteraccount een ‘dienstmededeling’ heeft vastgepind waarin hij duidelijk maakt dat hij toch écht niet de Freek Jansen van de FvD is.

„Dienstmededeling nu mijn naamgenoot de Tweede Kamer in gaat. Ik ben dus niet die ene Freek Jansen, maar die andere. Of die ene, dan is hij die andere. Handig ezelsbruggetje: ik heb VI in mijn twitternaam, hij niet. Over voetbal kan je bij mij zijn, over politiek bij hem. Deal!”

RIVM boos op podcastmakers om ‘onthullingen’ over Jaap van Dissel

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Journalist wordt (wéér) aangezien voor FvD-Kamerlid en reageert met humor
Sluiten