Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zeeleeuwen jagen mensenmassa op Amerikaans strand op

Ze zien er lief en schattig uit, die zeeleeuwen, maar ze blijken toch echt een agressief kantje te hebben. Strandgangers in Zuid-Californië werden daar namelijk achterna gezeten door de beesten aan de kust bij San Diego. De beelden daarvan gingen viraal.

De videobeelden van de opgejaagde mensenmassa die wegrent voor twee zeeleeuwen, gaan rond op TikTok. Charlianne Yeyna plaatste de video van de hollende groep mensen op het social media-platform. En dan kijk je toch net even met een ander oog naar de dieren. Op een druk strand bij La Jolla Cove in het Amerikaanse San Diego werden bezoekers daar verrast door de beesten. Zij zetten het op een lopen.

Zeeleeuwen achtervolgen strandgangers in San Diego

De paniek begon toen volgens Yenya toen een vrouw een foto wilde nemen van een slapende zeeleeuw. „De zeeleeuwen lagen te slapen op het strand en ik was gewoon naar hen aan het kijken. Deze vrouw kwam heel dichtbij hen, op ongeveer een meter afstand, en probeerde een foto van dichtbij te nemen. Toen werden de zeeleeuwen wakker en begonnen ze iedereen te achtervolgen”, legt de ooggetuige uit tegen NBC San Diego

Uiteindelijk besloten de dieren terug de zee in te gaan en raakten er geen badgasten gewond. Volgens een woordvoerder van Sea World San Diego hadden de dieren waarschijnlijk geen kwaad in de zin. De woordvoerder legde aan de Amerikaanse zender uit dat de ene zeeleeuw ook op de vlucht kon zijn voor de ander.

Video viraal op TikTok

„Je zou het echt alleen weten als je veel beelden van zeeleeuwen bekijkt, maar het feit dat de ene in het water springt en de andere dat snel daarna doet, laat zien dat ze elkaar volgen”, aldus de woordvoerder. Alhoewel dat niet betekent dat grote zeezoogdieren een mens niks aandoen. Yeyna en de woordvoerder hopen dan ook dat mensen de dieren voortaan met rust laten.

Metro schreef vorige week nog over een Nederlandse kajakker die verrast werd door een zeehond op het water. Het dier klom ongegeneerd op zijn boot.

Dode bultrug spoelt aan bij de kust van Vlieland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeeleeuwen jagen mensenmassa op Amerikaans strand op
Sluiten