Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 30 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Beroemde oude Volvo van drugsbaas uit serie Breaking Bad wordt geveild

Was drugsbaas Gustavo Fring uit de tv-serie Breaking Bad jouw favoriete personage? Dan heb je geluk. De kenmerkende oude Volvo, die de drugsbaron gebruikte als dekmantel om zo normaal mogelijk over te komen, wordt geveild en de kans is groot dat de auto voor een relatief laag bedrag onder de hamer gaat.

De donkerblauwe Volvo V70 wordt dit weekend geveild in de Verenigde Staten. En hoewel de auto veel te zien was in de legendarische serie Breaking Bad, verwacht men niet dat de verkoop van de auto erg veel geld zal opleveren. Het voertuig uit 1998 verkeert op zijn zachtst gezegd niet in nieuwstaat. Het leren interieur is flink beschadigd en er staat ruim 270.000 kilometer op de teller.

De ultieme dekmantel van Gustavo Fring

Maar dat was nu precies de reden dat drugsbaron Gustavo Fring, gespeeld door Giancarlo Esposito, er zo graag in rondreed. De Volvo en zijn baan als eigenaar van een fastfood-restaurant bezorgden hem de ultieme dekmantel in de serie Breaking Bad.

Toen de serie ten einde kwam, werd de auto geschonken aan Esposito. Mogelijk is de Volvo daarna nog te zien geweest in de serie Better Call Saul, een spin-off van Breaking Bad. Of de acteur nu nog steeds de eigenaar van de auto is en of hij hem zelf voor de veiling inbrengt, is niet duidelijk. De Volvo wordt geveild door veilinghuis Mecum in Harrisburg in Pennsylvania. Over de staat van het onderhoud van de auto wordt echter niets gezegd.

Bijrol in Breaking Bad geen garantie voor hoge prijs

De bijrol in Breaking Bad is overigens geen garantie dat de auto voor een enorm hoog bedrag geveild zal worden. In 2013 werd de auto van hoofdrolspeler Walter White (Bryan Cranston), een Pontiac Aztecs, al geveild. Dat leverde toen ‘slechts’ 7800 dollar op.

Breaking Bad & Better Call Saul // 1998 Volvo V70 Wagon

“I hide in plain sight, same as you.” – Gus Fring.Used in Breaking Bad & Better Call Saul, this Volo wagon recently snuck its way into the #MecumHarrisburg lineup. What do you think it will bring on the auction block?Click the link to learn more about the car: https://bit.ly/3zdGUNr#MecumHarrisburg #Mecum #MecumAuctions #WhereTheCarsAre

Posted by Mecum Auctions on Thursday, July 28, 2022

Braziliaans gezin 17 jaar lang vastgehouden, mishandeld en uitgehongerd door vader

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beroemde oude Volvo van drugsbaas uit serie Breaking Bad wordt geveild
Sluiten