Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Lullig’ verhaal van politie zorgt voor ophef: ‘Dit is niet professioneel’

De politie weet steeds vaker de sociale media te vinden. Zo heeft ieder politieteam inmiddels wel een account op Facebook en Instagram. Daar doen ze soms op een lollige manier uit de doeken op welke bizarre situaties ze stuiten en hoe dieven in de kraag gevat worden. Zeker het account Politie Basisteam Zaanstreek kan er wat van, blijkt uit hun Facebookpagina. Maar met die verhalen kunnen ze ook de plank mis slaan.

Dat bewijst een ‘lullig’ verhaal over een wegvluchtende scooterrijder dat momenteel viraal gaat. De agent die het verhaal op Facebook deelde, deed daar volgens sommigen iets te lollig. Basisteam Zaanstreek heeft het bericht inmiddels van Facebook verwijderd. „De schrijfwijze was toch wat ongepast”, zegt een woordvoerder van het politieteam.

Politie: ‘Jing en jang waren hevig aan het bloeden’

„Die krijgt op z’n kloten thuis. Althans, waarschijnlijk inmiddels niet meer”, begint het verhaal. Daarin legt een agent uit hoe een wegvluchtende jongeman op een motorscooter nu moet vrezen voor zijn edele delen. „De bestuurder reed zonder rijbewijs en ging bij het zien van ons op op de vlucht. Motorrijden bleek niet voor hem weggelegd. Hij kwam namelijk ten val”, is het verhaal nog onschuldig.

Maar daar komt vervolgens verandering in. „Hij kwam met zijn klokkenspel op de motorscooter terecht. Jing & jang waren hevig aan het bloeden. Zowel de zenuwen als de ballen bleken niet van staal. Er bestaat een kans dat deze geamputeerd dienen te worden. Veel sterkte met herstel, ballimang.”

Het bericht sluit af met een foto van gekleurde ballen met gezichtjes. De meeste staan er niet al te vrolijk op. Alhoewel het bericht niet meer op de officiële pagina van Politie Basisteam Zaanstreek staat, zijn er wel screenshots opgedoken, die onder meer op Dumpert zijn geplaatst.

Politie deelt een 'lullig' verhaaltje

Posted by dumpert.nl on Tuesday, July 12, 2022

Niet iedereen ziet lol van ‘lullig’ stukje in

Onder het bericht stapelt de kritiek zich op. Veel mensen vinden dat de politie zich niet tot dit soort lolligheden moet verlagen. „Als de politie zo schrijft over het werk, snap ik goed dat ze zich steeds minder gerespecteerd voelen. Stijlloos.”

Een ander zegt dat ze er nog steeds aan moet wennen „dat de politie zich tegenwoordig door dit soort uitingen verlaagt tot het niveau van de gemiddelde social mediagebruiker. Weinig professioneel.” Toch zien anderen er wel de lol van in. „Niet zo janken. Te mooi verhaal om niet te delen.”

Politie duwt Azarkan (DENK) weg voor Geert Wilders: ‘Gaf geen gehoor’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Lullig’ verhaal van politie zorgt voor ophef: ‘Dit is niet professioneel’
Sluiten