Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Winnaar jackpot Staatsloterij van 12,8 miljoen euro is al weken zoek

De Staatsloterij is al een tijdje op zoek naar een persoon die ruim anderhalve maand geleden de jackpot van 12,8 miljoen euro heeft gewonnen. De winnaar heeft zich nog altijd niet gemeld om de prijs te innen. Dat meldt de Staatsloterij vandaag, die gelijk een oproep doet aan de geluksvogel om alsnog de prijs in ontvangst te nemen.

Het gaat om het winnende staatslot met lotnummer FV 74622. Het lot werd verkocht in Primera Sandra in Bleiswijk. De prijs viel op 10 maart.

Staatsloterij heeft wel vermoeden van woonplaats winnaar

De Staatsloterij vermoedt dat de gelukkige, maar onvindbare, winnaar in de omgeving van Bleiswijk woont. „Meestal worden fysieke loten gekocht door mensen die in de buurt van het verkooppunt wonen”, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Loterij, waarvan de Staatsloterij onderdeel is.

De woordvoerder wil daarom iedereen in Bleiswijk en omgeving vragen om nog één keer thuis op zoek te gaan naar dat winnende lot met nummer FV 74622. Aangezien de prijstrekking al ruim een maand geleden is, is de vraag of de winnaar het lot nog altijd in bezit heeft.

Onvindbare winnaar komt vaker voor

Het is lang niet voor het eerst dat een winnaar van een loterij zoek is. Volgens de Nederlandse Loterij komt het jaarlijks voor dat mensen hun winnende staatslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Bij loten die digitaal worden gekocht is het traceren van de winnaar een stuk makkelijker.

Winnaars van de Staatsloterij blijven anoniem. „Dat maakt het ook een lastige zoektocht. Wij weten alleen dat het winnende lot bij Primera Sandra in Bleiswijk gekocht is. We weten alleen niet door wie”, aldus de Nederlandse Loterij.

Om de prijs te verzilveren, moet de winnaar zich met het staatslot melden in het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij. Als hij of zij het lot kwijt is of heeft weggegooid, kan de prijs niet worden verzilverd.

Amper kans op dé hoofdprijs in grote loterijen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Winnaar jackpot Staatsloterij van 12,8 miljoen euro is al weken zoek
Sluiten