Nina den Bouw
Nina den Bouw Opvallend 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

25-jarige Duitse toeriste in Italië overleden: ‘Niemand bij de hulplijn sprak Engels’

In Italië is in januari van dit jaar een 25-jarige Duitse toeriste overleden omdat de telefoonassistentes van het Italiaanse noodnummer 118 geen Engels spraken. Dat resulteerde in een gesprek van ruim een uur. De ambulance kwam uiteindelijk niet opdagen omdat de GPS niet meewerkte. Uiteindelijk is de vrouw vermoedelijk overleden aan een hartstilstand.

Volgens de vriend van het slachtoffer zou de hulp lang na de oproep zijn aangekomen.

‘Ondervraagd met Google Translate’

Het slachtoffer was samen met haar vriend Michael Douglas (34) in een busje het land aan het doorkruisen. In een strandplaatsje begon de vrouw zich plotseling beroerd te voelen. Volgens Douglas maakte ze een buiging om iets uit de koelkast te pakken en zei ze kort daarna ‘ik val flauw’. Douglas belde de ambulancecentrale en vroeg ze om zo snel mogelijk in te grijpen. Maar volgens Douglas zijn er problemen geweest met de 118-telefonisten. Omdat het te lang duurde, besloot hij zijn vriendin zelf naar het ziekenhuis in Grassi di Ostia te brengen. Daar kwam hij binnen vijftien minuten, luid toeterend, aan. Kort daarna is de Duitse toeriste op de eerste hulp overleden.

„Ze hebben mij onmiddellijk in de wacht gezet om een ​​telefoniste te vinden die Engels sprak”, legde Douglas uit aan La Repubblica. Toen, nog steeds worstelend met communicatie, kreeg hij te horen dat hij de GPS aan moest houden zodat de ambulance ze kon vinden. De ambulancebroeders konden het stel echter niet lokaliseren via de GPS.

Douglas werd daarna zes uur lang „ondervraagd met Google Translate” door de carabinieri (een soort marechaussee) om te reconstrueren wat er precies was gebeurd.

Familie van Duitse toeriste wacht al ruim 70 dagen op een antwoord

„Er zijn meer dan zeventig dagen verstreken en de familie van de Duitse toeriste weet nog niet waarom ze is overleden”, zegt Manuele Piccioni, de advocaat van de familie. „Het lichaam van de vrouw ligt nog in het mortuarium en er is een autopsie uitgevoerd. De lijkschouwers hebben vooralsnog de resultaten nog niet opgeleverd”, aldus de advocaat. De officiële doodsoorzaak is om deze reden nog onbekend, hoewel een hartstilstand wordt vermoed.

Zelenski reageert op gruwelijke beelden uit Boetsja, terwijl Rusland claimt dat ze ‘besteld’ zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
25-jarige Duitse toeriste in Italië overleden: ‘Niemand bij de hulplijn sprak Engels’
Sluiten