Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 3 apr 2022

Meer dan 173.500 mensen solliciteerden op baan als ‘donut-draaier’ bij Amerikaanse autofabrikant

Het is misschien wel de populairste baan ooit: ‘chief donut maker’ bij autofabrikant Dodge. Meer dan 173.500 mensen solliciteerden voor de functie bij de Amerikaanse autofabrikant, maar slechts tien sollicitanten zijn nu nog in de race om kans te maken op de baan die een riant salaris en een luxe auto van de zaak in het vooruitzicht stelt.

Voor de baan hoef je je eigen functie niet op te zeggen, omdat je slechts een aantal weekenden banden moet oproken in snelle auto’s. De meeste autoliefhebbers dromen hiervan en zouden het zelfs gratis doen, maar Dodge belooft ook nog eens een salaris van omgerekend 130.000 euro per jaar én een 716 pk sterke Dodge Challenger SRT Hellcat aan degene die de ‘donuts’ uiteindelijk zal draaien. Logischerwijs solliciteerden honderdduizenden mensen.

Winnaar wordt ambassadeur van Dodge

De ‘banden-oproker’ zal een jaar lang worden ingezet als ambassadeur van het Amerikaanse automerk en moet daarom regelmatig op komen draven om te laten zien waartoe de auto’s van Dodge in staat zijn. Hij of zij moet dit doen door ‘donuts’ te draaien, een stunt waar veel rook bij komt kijken en wat autoliefhebbers erg spectaculair vinden.

Sollicitanten moesten een twee minutenlange video insturen waarin ze uitleggen waarom zij de ideale ‘donut-draaier’ en ambassadeur zijn. Van alle inzendingen zijn er nu nog maar tien kandidaten over.

Tien kandidaten gaan strijd met elkaar aan

Deze tien kandidaten zullen voor de finale worden overgebracht naar de Radford Racing School in Arizona, waar ze aan een vier weken durende wedstrijd beginnen. In de eerste ronde zullen ze kennis maken met worstellegende Bill Goldberg, die de kandidaten stevig zal ondervragen. De uiteindelijke winnaar wordt op 26 april gekozen.

Dodge staat bekend om zijn ‘muscle-cars’ zoals de Challenger en Charger. Het zijn stoere auto’s die je al van ver hoort aankomen vanwege hun ronkende motor. De modellen zijn dan ook vaak te zien in populaire films en series zoals Fast and Furious en The Dukes Of Hazzard.

93-jarige ‘nazi-oma’ veroordeeld tot jaar cel omdat ze Holocaust ontkent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer dan 173.500 mensen solliciteerden op baan als ‘donut-draaier’ bij Amerikaanse autofabrikant
Sluiten