Julia Osendarp
Julia Osendarp Opvallend 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Niet luisteren in de klas? Amerikaanse lerares straft met 40 minuten durende hoge pieptoon

Je melden bij de conrector of wellicht strafwerk schrijven, zijn straffen die je op school weleens meemaakte. Maar 40 minuten gekweld worden met een hels geluid als straf? Een Amerikaanse lerares vond het een geschikte strafmethode.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat een Amerikaanse lerares, van de Leland Edge Middle School in Texas, om een bijzondere reden was ontslagen. Ze had de klas namelijk op een vreemde manier gestraft. Leerlingen omschreven het de straf als „marteling”. Meerdere Amerikaanse media berichtten over het incident.

Amerikaanse lerares straft kinderen met hoge pieptoon van 40 minuten

De lerares, waarvan de naam niet vermeld wordt, speelde namelijk op YouTube veertig minuten lang een hele hoge pieptoon af. Een leerling maakte een melding bij de lokale politie.

Het geluid was bedoeld om de kinderen te straffen, vertelt een ouder tegen nieuwszender NBC DFW. In het fragment hieronder is ook de hoge pieptoon te horen die de kinderen als straf kregen. „Ik zou het begrijpen als de leraar het geluid voor een fractie van een seconde liet horen. Om zo de aandacht te trekken van de klas. Maar niet voor meer dan 40 minuten”, vertelt ouder Janice Lohrs tegen de zender. „Niet wanneer kinderen smeken om te stoppen.” Ouders en leerlingen die betrokken waren bij het incident konden hun verhaal delen via een anonieme tiplijn.

Marteling voor kinderen in de klas

Leerling Zoey Lohrs doet ook haar verhaal aan NBC DFW. „Ze zette het hoge geluid aan en iedereen bedekte zijn of haar oren. Eén iemand liep het klaslokaal uit, een ander schreeuwde dat het marteling was. En weer een ander probeerde de computer uit te zetten”, vertelt ze.

De lerares is inmiddels ontslagen en volgens Amerikaanse media is het mogelijk dat haar een straf boven het hoofd hangt. De school en de lokale autoriteiten zijn nog bezig met de juridische afhandeling van de zaak en er loopt nog een onderzoek. Zij geven verder dan ook geen commentaar op het verloop van de zaak.

Tranen bij kijkers na schokkende onthullingen in Jeugdzorgtapes: ‘Woorden schieten tekort’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Niet luisteren in de klas? Amerikaanse lerares straft met 40 minuten durende hoge pieptoon
Sluiten