Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Opvallend 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Salaris in crypto? Politicus op Sint Maarten dient verzoekje in

Op Sint Maarten heeft een parlementariër een uniek verzoek ingediend. Rolando Brison wil zijn salaris niet in guldens uitbetaald krijgen, maar hoopt zijn maandelijkse vergoeding in cryptovaluta te ontvangen.

Brison diende een verzoek in bij de minister van Financiën van zijn land. Aan Ardwell Irion vroeg Brison of hij zijn salaris volgende maand in bitcoin cash kan krijgen. Hij noemt de munten innovatief, makkelijk en snel groeiend.

Naar eigen zeggen volgt hij de ontwikkelingen rondom de cryptomunten al een tijdje. De groei juicht hij toe en volgens Brison is zijn salaris in bitcoin cash ontvangen een logische vervolgstap. 

Salaris in bitcoin cash

Op Sint Maarten wil hij dat er meer aandacht wordt besteed aan cryptovaluta. Hij doet er alles aan om de crypto-hoofdstad van de Cariben te worden. Vooralsnog is hij de eerste politicus in het Caribisch deel van het Koninkrijk die het salaris in bitcoin cash wil ontvangen.

Wel gebeurt het steeds vaker dat mensen hun salaris in cryptovaluta ontvangen. De burgemeester van New York, Eric Adams, koos ervoor een deel van zijn salaris in bitcoin cash te ontvangen. Zijn eerste drie salarisstroken zijn dan ook via de digitale munt voldaan. Ook American Football-speler Odell Beckham Jr. liet zijn eerste salaris bij zijn nieuwe club Los Angeles Rams in crypto overmaken.

Risico’s van crypto

Met oog op de toekomst klinkt het als een goed idee, toch is het niet altijd verstandig. Er zitten namelijk ook risico’s aan. De waarde van de munten kan fluctueren, waardoor je in één klap ineens veel minder vermogen hebt. Natuurlijk kan het ook de andere kant opslaan, waardoor je salaris in bitcoin cash ineens veel meer waard wordt. 

„De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een deel van hun salaris uit te laten betalen in crypto”, zegt Christian Catalani, oprichter van MIT Cryptoeconomics Lab tegen Yahoo Finance. „Als je alleen het deel dat je écht kunt missen in crypto uit laat betalen, loop je minder risico veel verlies te maken.”

Gelddief jaagt meer op bitcoins, grootste financiële inbeslagname ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Salaris in crypto? Politicus op Sint Maarten dient verzoekje in
Sluiten