Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Roddelpraat-presentator Jan Roos biedt excuses aan voor ‘suïcidegrap’ S10: ‘Had ik niet mogen doen’

De Roddelpraat-presentatoren hebben een hoop goed te maken. Na de rechtszaak met Famke Louise komt Jan Roos nu ook terug op opmerkingen over zangeres S10. En biedt hij zijn excuses aan.

Woensdag zaten de Roddelpraat-presentatoren nog in de rechtszaal met Famke Louise. Metro legt je in dit artikel precies uit waar die rechtszaak over ging. Maar Louise kreeg haar gelijk en de mannen van Roddelpraat moeten een aflevering van het internet halen en een rectificatie plaatsen.

Uitspraken Jan Roos over zangeres S10

Vorige week haalde Jan Roos behoorlijk uit naar zangeres S10, die eigenlijk Stien den Hollander heet en onze inzending voor het Eurovisie Songfestival is dit jaar. S10 staat bekend om haar kwetsbare en soms beladen liedjes, die soms gaan over mentale problemen.

Roos nam in de aflevering van vorige week geen blad voor zijn mond en maakte een aantal heftige opmerkingen over de zangeres. Hij legde onder meer uit hoe je succesvol zelfmoord pleegt. Kijkers reageerden verontwaardigd op de uitspraken van Roos en YouTube haalde de aflevering offline.

Excuses in Roddelpraat

In de nieuwste aflevering van Roddelpraat komt Roos terug op die uitspraken. „Het was bedoeld als grap en het kwam over alsof ik een soort handleiding gaf hoe je zelfmoord moest plegen.” Daarna erkent hij dat de opmerkingen misplaatst waren. „Kijk, ik ben helemaal geen kleine jongen. Ik kan echt wel toegeven als iets niet leuk is of niet gelukt is. Soms lukt een grap niet en deze was niet gelukt.”

Roos noemt het programma dat hij samen met Dennis Schouten maakt „keiharde humor en satire” dat bestaat uit „zwarte humor en soms over de lijn gaat”. Kijkers reageerden geschrokken omdat suïcide een ernstig en serieus onderwerp is. Juist het feit dat hun kijkers over zijn woorden vielen, deed de presentator nadenken. „Ik ga mijn excuses aanbieden.”

Daarna komt hij terug op zijn eerder misplaatste ‘grap’. „Ik heb mensen pijn gedaan, en ook ons eigen publiek. Dan heb ik de plank misgeslagen. Ik wil mijn excuus aanbieden, ik had die grap niet mogen maken.”

Heb je zelf hulp nodig? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie (0800-0113) of chat via 113.nl.

Hoe de column van Marcel van Roosmalen leidde tot bedreigingen en aangifte: ‘Ironisch bedoeld’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roddelpraat-presentator Jan Roos biedt excuses aan voor ‘suïcidegrap’ S10: ‘Had ik niet mogen doen’
Sluiten