Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gejinxt! Grap ADO Den Haag over weggewaaid stadiondak gebeurt echt

Jinxen, karma, de goden verzoeken, een ‘selffulfilling prophecy‘, iedereen heeft er zo zijn eigen term voor, maar het is in ieder geval erg opvallend. Maakte voetbalclub ADO Den Haag vanmiddag nog een grap over het wegwaaien van een deel van het dak van het eigen stadion, enkele uren later werd die grap werkelijkheid.

Een groot deel van het dak bij de Lex Schoenmaker Familietribune is namelijk weggewaaid door storm Eunice. Tientallen meters dak vliegen over de weg. De brandweer heeft de straat afgezet, maar moet verder toekijken hoe de storm het Cars Jeans Stadion toetakelt. Brandweerlieden kunnen niets doen omdat het te hard waait.

Boven de tribune van het ADO-stadion zit een groot gat in het dak, meldt Omroep West. Stukken van het dak vliegen door de lucht.

ADO Den Haag verwijdert tweet, maar die rakelt snel boven

Het officiële Twitteraccount van ADO Den Haag verwijderde al snel de grappig bedoelde tweet van eerder vandaag. Twitteraar Leon Boelens had die even daarvoor opgeslagen. „How it started, how it’s going”, schrijft hij erbij. „Dit is wel de goden verzoeken, ja.”

Inmiddels wordt zijn tweet breed uitgemeten en door anderen geplaatst op Twitter.

Stadions in Nederland staan al niet bekend als erg betrouwbaar. Zo stortte het dak van het stadion van AZ in 2019 deels in en zijn er nog altijd zorgen over het Goffertstadion van NEC Nijmegen. Daar stortte eind vorig jaar een tribune in dat een hossende menigte niet kon dragen. Jaren terug stortte ook het dak van het FC Twente-stadion in. Daarbij viel destijds één dode. Al met al geen goede reclame voor Nederlandse stadions.

Ook dak van groot stadion in Engeland deels kapotgescheurd

Storm Eunice raast sinds sinds vanmiddag over Nederland. Inmiddels is bekend dat er in ieder geval twee doden zijn gevallen. Beide personen overleden nadat een boom op hun auto belandde.

In Engeland ondervinden ze ook veel hinder van storm Eunice. Ook daar moest onder meer een groot stadion het ontgelden. Het dak van de O2 Arena in Londen werd daar door harde wind in stukken gescheurd.

Nederland in de ban van Eunice, grappen over de storm vliegen voorbij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gejinxt! Grap ADO Den Haag over weggewaaid stadiondak gebeurt echt
Sluiten